Club Beta

Het project Club Beta

Club Beta Website Preview
CLUB BETA is een onderdeel van FNV KIEM. Wij zijn benaderd om voor dit nieuwe onderdeel een volledig nieuwe huisstijl en identiteit te designen. We ontvingen een briefing en daaruit konden we opmaken dat het nieuwe platform zich richt op game developers, app developers en web developers. Uiteindelijk zouden we ons voorstel pitchen aan het management van FNV KIEM.
solution

UITDAGING

De grote uitdaging was dat we maar een week hadden voor de pitch. Daar bovenop kwam dat er ook nog geen naam was voor het nieuwe platform. Kortom, er was veel werk aan de winkel en weinig tijd. We begonnen intern met een brainstorm en gingen helemaal terug naar de basis van het idee voor een nieuw platform. Uiteraard hielden we rekening met de rol van FNV KIEM in het geheel.

NAAM

Eerst hebben we de naam bedacht. We bedachten club BETA. Dit vonden wij een geschikte naam om verschillende redenen. BETA is een afkorting en staat voor: Belangen, Educatie, Toekomst en Actueel. En dat is precies wat FNV KIEM de developers in deze branche biedt. Daarbij wilden we dat het nieuwe platform een clubje zou worden. Na de naam te hebben bedacht vonden we de slogan ‘Level up’ een logische en toepasselijke. En zo is de naam ontstaan.

challenge

LOGO & HUISSTIJL

Voor het logo hebben we kenmerkende en krachtige kleuren gebruikt. De kleuren wit, geel en zwart komen terug in het logo. In de afbeelding hiernaast zie je het logo.

RESULTAAT

Hoewel we maar een week hadden voor de pitch hebben we die gewonnen. Daarna zijn we aan de slag gegaan. Omdat we korte communicatielijnen hanteerden met FNV KIEM konden we snel schakelen. vanuit FNV waren ze zeer tevreden over het resultaat en de snelheid waarmee alles hebben opgeleverd. We hebben uiteindelijk het volgende ontwikkeld:

  • Logo
  • Huisstijl
  • Visitekaartjes
  • Flyers
  • (roll-up) Banners
  • T-shirts (voor op de beurs)
  • E-mail handtekening
  • Briefpapier
Club Beta Eind Resultaat

KLANT

Wij waren aangenaam verrast door de creativiteit en het commitment van Zoutpeper. Oorspronkelijk hebben we hen benaderd voor het maken van een website voor club BETA. Door het gesprek over de website werden ze zo enthousiast over club BETA dat ze ons vroegen of ze ook een pitch mochten doen voor de totale beeldvorming van club BETA. Het was kort dag, want de pitches stonden al een paar dagen later gepland. Ze werkten het weekend door en bliezen ons omver met hun presentatie. De samenwerking met ZoutPeper heeft ons een beeldschoon concept opgeleverd dat heel goed ontvangen is door de doelgroep. Extra vermelding verdient nog hun stipte aflevering van zowel promotiemateriaal als website. Complimenten jongens!

Maria en Tanja
FNV KIEM