My Own Style

My Own Style Preview

Het project My Own Style

My Own Style is een bijzondere kleding webwinkel. Behalve de verkoop van fashionproducten bieden zij ook de mogelijkheid om zelf kledingartikelen samen te stellen. En precies dat vormde een grote uitdaging. Het resultaat is uiteindelijk een mooi vormgegeven webwinkel waar de eigenaressen enorm blij mee waren.

UITDAGING

Wij werden gevraagd om een webwinkel te designen waarbij de klant makkelijk zelf kleding en producten kan samenstellen, en dat in een hippe en mooie omgeving. De uitdaging in dit project was het feit dat er verschillende producten waren (schoenen, riemen en tassen), en per product tientallen soorten kleuren en stoffen. Om een beeld te schetsen, in totaal waren er meer dan 45.000 verschillende combinatie’s. Tot slot wilden we dat de designtool een speels element zou bevatten waardoor de klant er graag gebruik van maakt.

My Own Style de uitdaging
My Own Style Design Screenshot

DESIGN WEBSITE

Het design van de website was de tweede stap in het geheel. Nadat we het functioneel ontwerp hadden gemaakt (het functioneel ontwerp is in principe de blueprint van de website waarbij je elke pagina en vervolgpagina op papier zet) zijn we aan de slag gegaan met de vormgeving. Het was voor ons belangrijk om de doelgroep van de website steeds centraal te houden, maar ook voldoende rekening houden met het productaanbod en de eigen huisstijl. We begonnen bij de homepage en creëerden een nieuwe stijl. De stijl wordt gekenmerkt door flat design, zachte kleuren, grote afbeeldingen en veel witgebruik. Door een witte achtergrond te gebruiken met veel ruimte tussen de teksten en afbeeldingen kwam de boodschap heel duidelijk naar voren. Op elke pagina hebben gebruik gemaakt van grote buttons en dat komt de navigatie ten goede.

DESIGN TOOL

De designtool vormt het hart van de webwinkel. In de afbeelding zie je het resultaat. In dit voorbeeld bespreken we de schoen ‘Jacky’. De drie elementen die bezoekers zelf konden samenstellen zijn: schoen, hak en zool. We hebben de pagina zo opgemaakt dat je te allen tijde in één oogopslag zicht hebt op de elementen, de prijs, omschrijving en maat. Ook op mobiele apparaten we de pagina zo opgemaakt dat de klant makkelijk met één hand de producten kan samenstellen. Het grote verschil met desktop is dat we de designelementen als het ware achter elkaar hebben gepositioneerd (zie afbeelding). Dit pakte erg goed uit. Tot slot hebben we een zoomfunctie ingebouwd op de afbeeldingen zodat klanten op detailniveau kunnen zien hoe hun design er uiteindelijk ui komt te zien.

My Own Style design tool
My Own Style home screenshot

RESULTAAT

De klant en wijzelf waren erg tevreden met het resultaat. Inmiddels staat de website al enige tijd online en verkopen de dames volop producten. Omdat we de website in Wordpress gebouwd hebben kunnen de dames makkelijk en snel zelf producten toevoegen, verwijderen en andere aanpassingen doen. Bij de oplevering van de website hebben we een training gegeven en sindsdien hebben zij de website in eigen beheer.