Yoep Oogzorg

Yoep Oogzorg Preview

Het project Yoep Oogzorg

Yoep Oogzorg is een kinderbrillenwinkel in Utrecht. In 2014 hebben wij hun website gebouwd en opgeleverd. Omdat het een nieuwe winkel was konden ze niet leunen op bestaande klandizie. Het was daarom zaak om de website zo snel mogelijk goed te laten scoren in de zoekmachine Google. Wij hebben een SEO plan opgesteld en deze gepresenteerd. Hier kregen wij een akkoord op en zodoende zijn we aan de slag gegaan met hun SEO. Het doel was helder: Goed vindbaar worden in Google.

BELANGRIJKSTE ZOEKWOORDEN BEPALEN

De eerste stap was om de belangrijkste zoekwoorden te bepalen. De belangrijkste zoekwoorden worden bepaald door het zoekgedrag van potentiële klanten. Maar naast het zoekgedrag van potentiële klanten is het ook belangrijk om te kijken hoe de concurrentie is op diezelfde zoekwoorden. Door middel van een zoekwoordenanalyse hebben wij een top 10 zoekwoorden opgesteld en in het verlengde daarvan de belangrijke ‘aanverwante zoekwoorden’ bepaald. De SEO hebben we dan ook op basis van deze woorden ingericht.

Yoep Oogzorg Zoekwoorden
Yoep Oogzorg SEO

MAANDELIJKSE ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

Omdat wij de website zelf gebouwd hebben hadden we makkelijk toegang tot alle onderdelen en broncodes van de website. Gedurende de optimalisatie periode hebben we elke pagina een voor een geoptimaliseerd. We begonnen bij de URL’s en vervolgens de titelomschrijvingen, de headers, en alt teksten van de afbeeldingen. Daarna hebben we de teksten allemaal herschreven zodat de zoekwoorden er voldoende in terug zouden komen. Wij begrijpen hoe Google websites indexeert en daarom kunnen wij goed bepalen hoe de teksten opgesteld moeten worden. Deze werkzaamheden hebben we elke maand herhaald, gedurende een periode van zes maanden.

SEO RAPPORTAGE

In Google Analytics en Google Webmaster Tools (inmiddels heet het Google Search Console) monitoren we onze efforts in Google. Hier houden we precies bij of en hoeveel de website klimt in Google op de belangrijkste zoekwoorden. De resultaten die we hier zien gebruiken we om ver te optimaliseren. Van deze resultaten maken we elke maand een uitgebreide rapportage en deze mailen we naar de klant zodat ook de resultaten kan zien.

seo rapportage yoep oogzorg
zoek resultaat yoep oogzorg

RESULTAAT

Het resultaat van onze SEO plan was boven verwachting goed. Inmiddels staat de website op alle belangrijke zoekwoorden bovenaan op de eerste pagina. De klant was hiermee erg blij want het had enorme positieve invloed op de verkoop. In de afbeelding hiernaast zie je de actuele stand in Google.